Olivový olej v kuchyni

31.01.2014 14:22

       Tvrdenie, že olivový olej má svoje uplatnenie len v studenej kuchyni je veľmi chybné. Olivový olej je dokonca odolnejší voči prepáleniu ako slnečnicový olej, ktorý je v našich domácnostiach často využívaný pri tepelných úpravách potravín.

       Samozrejme aj pri používaní olivového oleja treba dbať na to, aby jeho teplota pri tepelnej úprave neprekročila teplotu 200°C, pri takejto teplote dochádza k znehodnoteniu cenných látok už aj pri kvalitných extra virgin olivových olejoch.

       Olivový olej je ideálny na rýchlu tepelnú úpravu jedál ako sú ryby a kuracie mäso.

       Aj keď je olivový olej  úžasný a prospešný,  nazývajú ho aj ,,tekutým zlatom“ je vždy, olej ! Polievková lyžica obsahuje 120 kcal. Preto ho treba používať primerane.

      Ale vždy platí !!!

     ,,Jedlo pokvapkané olivovým olejom prospeje telu viac než jedlo bez olivového oleja“.

 


Tvorba webových stránok zdarma Webnode