Čo vieme o polievkach .
Vývar je považovaný už oddávna za účinnú pomoc pri chorobách.
Varené mäso je zdravé a diétne, zelenina tiež ale nič výnimočné na tomto spojení predsa nie je... Mäso i zeleninu jeme v množstve jedál dennodenne. Prečo je teda podľa našich starých mám vývar taký jedinečný?
Poniektorí vývar nazývajú vďaka svojím účinkom aj tekutým penicilínom. Látky obsiahnuté napríklad v slepačej polievke totiž pôsobia protizápalovo, pomáhajú zmierňovať kašeľ a uvoľňujú upchatý nos.
Posilňujú organizmus, imunitný systém, blahodárne pôsobia na tráviacu sústavu a jej popíjanie upokojuje aj psychiku. Zjesť kuraciu polievku znamená zohriať telo zvnútra a doslova ho nabiť dôležitými vitamínmi. Hydratuje organizmus a je vynikajúcou kombináciou látok pre ich okamžité vstrebávanie do organizmu.
Ale aj iné polievky dokážu taktiež pôsobiť podobne blahodarne na náš organizmus.